Naast de Improviserende Clownsvisite hebben we enkele andere werkvormen ontwikkeld.

Creatief met Clowns

Het project Creatief met Clowns is een in Nederland unieke werkvorm die zich richt op mensen met dementie in dagbestedingslocaties. Op een dagbesteding zitten mensen in een fase van dementie waarin ze nog wel initiatieven kunnen nemen en actief mee kunnen doen. In een periode van 6-8 weken creëren de deelnemers samen op een ludieke en creatieve manier met elkaar een nieuw ‘kostuum’ voor de VisiteClowns. Het project wordt afgerond met een feestelijke avond waarop de Clowns zich samen met de bewoners van de dagopvang, op de rode loper presenteren aan familie, vrienden, verzorgers en huisgenoten van de deelnemers.

Tijdens het project stimuleren we de deelnemers een actieve rol te spelen in het aankleden van de clowns. Hun ideeën doen er toe. Hun mening telt ! Daarvoor staat de ‘kleermaker’, die de leiding heeft bij het aankleden van de clowns, garant. En als het even kan, zetten we ook de deelnemers in de spotlights.

Creatief met Clowns wordt gefinancierd door de AFAS Foundation.

Muzikale reis

De muzikale reis is een interactieve voorstelling waarin we de bewoners van zorginstellingen meenemen op een ‘reis’ langs tal van mooie plaatsen. Beginnend in Nederland (‘Geef mij maar Amsterdam‘) bezoeken we alle uithoeken van Europa (‘Viva Espana‘), de zon opzoekend, zeeën bedwingend en bergen beklimmend (‘Edelweis, Edelweis‘). Iedereen kan meezingen, inhaken of een dansje doen, ieder op zijn eigen wijze. Gezellig, vrolijk, en inspelend op herinneringen uit het lange leven dat de bewoners achter zich hebben liggen.

Aantal deelnemers

Per project doen 15 mensen met dementie op een dagbesteding mee. Daarnaast worden gemiddeld 30 familieleden en mantelzorgers bereikt.